Tidligere Arrangementer
Seminar Nordic Exceptionalism in Digitalization
CDW emerging theme 1: Global comparisons and collaborations in digital welfare event image_white on orange background

Fredag den 9. februar kl. 09.30-12.00 inviterede CDV alle medlemmer til et seminar med titlen "Nordisk exceptionalisme indenfor digitalisering", hvor deltagerne diskuterede implikationer og konsekvenser for danske borgere og offentlige instanser af den danske stats strategiske positionering som førende indenfor offentlig digitalisering på den globale scene. Seminaret var en del af CDVs tema #1:  Globale sammenligninger og samarbejder i digital velfærd, der løber gennem 2024. 

Virtuel QnA session om ny centerledelsesmodel og centerstruktur
Virtual Q&A event image, black text on white background
Den  1. februar kl. 12.00-13.00 inviterede CDV alle medlemmer til at deltage i et virtuelt infomøde om den nye centerstruktur og ledelsesmodel, samt en introduktion til forårssemestrets kommende arrangementer. Her præsenterede CDVs strategiske projektleder og det nykonstituerede ledelsesteam 2024s 3 CDV temaer, samt motivationen bag at ændre den hierarkiske ledelsesmodel af centret til en distribueret ledelsesmodel. Hvis du er interesseret i at lære mere, så find mere info i februars nyhedsbrev eller kontakt liny@itu.dk for at modtage optagelsen. 
CDV x ADD Juleevent 2023
2 presenters standing in front of an audience in front of an image saying "welcome to CDW x ADD Christmas Event 2023"

Center for Digital Velfærd inviterede den 14. december 2023 forskere og praktikere til en samarbejdsworkshop, der udforskede 'digitaliseringsstile' på tværs af 4 cases om dansk offentlig digitalisering. Workshoppen omfattede oplæg om:

1) Digitaliseringen af dansk politi gennem platformen POL-INTEL v. Adjunkt ved ITU, Vasilis Galis
2) Ansvarlig håndtering af AI i stor skala i Erhvervsstyrelsen pr. post.doc på ITU, Per Rådberg Nagbøl
3) Digitalisering og automatisering af bekæmpelse af velfærdssvindel pr. post.doc. Benjamin Schwarz fra Institut for Menneskerettigheder
4) De danske eID-systemer NemID og MitID af professor Torben Elgaard Jensen fra Aalborg Universitet.

Arrangementet er udviklet i samarbejde med Algoritmer, Data og Demokrati - ADD projektet, og markerer starten på et nyt partnerskab og forhåbentlig mere frugtbare samarbejder i fremtiden. Denne begivenhed afsluttede året for centret, og vi kan ikke vente med at invitere vores medlemmer til flere spændende arrangementer i 2024!

CDV Masterclass nr. 1 Global Comparisons of IT governance
Global concept of IT governance, hvid skrift på rød baggrund

Torsdag d. 16. november 2023 var ITU Center for Digital Velfærd vært for sin første masterclass for IT-fagfolk og forskere om det globale koncept for IT-governance, hvor deltagerne fik en chance for at forstå, kortlægge, analysere og kommunikere IT-beslutningstagning baseret på deres egne erfaringer.

CDV inviterede forskere, IT-professionelle og lignende til at deltage i en workshop, hvor de vigtigste take-aways var 1) en bred forståelse af IT-governance og dets relevans, 2) et værktøj, som kan anvendes af offentligt ansatte og forskere til at forstå sammenhængen mellem den daglige it-drift og politik, IT og andre afdelinger og borgernes behov, og 3) et værktøj, som kan anvendes til at kommunikere IT-beslutninger i offentlige organisationer til de offentlige interessenter.

CDW Distinguished Speakers Series feat. Mikkel Flyverbom
Mikkel Flyverbom standing in front of a world map

I november havde CDV fornøjelsen af at invitere professor Mikkel Flyverbom ind,  som årets sidste  Distinguished Speaker med et foredrag om digitale prismer under titlen: "Overlit: Seeing, Knowing, and Governing in a Datafied World".

Ved at forstå digitale teknologier gennem en digitalprisme lærte vi, hvordan digitalisering medierer og bryder det sociale og politiske liv, og hvad det betyder for 'governance' og den digitale transformation af vores velfærdsstat.

CDV Distinguished Speakers Series feat. Rosie Collington

I september gav Rosie Collington, PhD Fellow, en talk som del af CDVs Distinguished Speaker Series under titlen: The Big Con: How the Consulting Industry Weakens our Businesses, Infantilizes our Governments and Warps our Economies.

Her stille Collington skarpt på "the confidence trick", som konsulentbranchen bruger i forbindelse kontrakter med udhulede og risikovillige regeringer og interessenter i værdimaksimerende virksomheder. Videoen her er fra Collingtons oplæg.

Folkemødet 2023: Sætter agendaen for digital velfærd

The audience at the event

CDW var naturligvis på Folkemødet 2023 - både med eget arrangement og ved deltagelse i andre debatter.

CDW var medvært for en interaktiv paneldialog om digital in-/eksklusion af unge med titlen "Digitalt medborgerskab i skyggen af det digitale indfødte" sammen med Krogerup Højskole. Formålet med arrangementet var at udfordre og sætte spørgsmålstegn ved ideen om unge som "digitale indfødte" og spørge, hvilke konsekvenser offentlig digitalisering af velfærdssektoren har for unge som digitale borgere. Paneldialogen mellem paneldeltagerne og publikum affødte en masse interessante indsigter, lige fra at identificere problemer og lytte til levede erfaringer, til at udtænke ideer og visioner for en fremtidig "ungdomsvenlig" digital velfærdsstat og digitaliseringsstrategi. Se alle paneldeltagere og mere på vores LinkedIn opslag her.

Dagen efter, den 16. juni, deltog Søren Skaarup, post doc., og Irina Papazu, Centerleder, fra CDW i paneldebatter om henholdsvis løsninger på digital velfærd og grøn omstilling inden for uddannelsesinstitutionerne. Her fremhævede vi igen den stigende ulighed, der opstår i at levere digitale velfærdsydelser, hvordan borgerrettigheder bliver kompromitteret i jagten på mere effektive offentlige forvaltningsprocedurer, og hvordan dette skaber digital marginalisering af udsatte mennesker. For mere, se se vores LinkedIn opslag her.

CDW Distinguished Speakers Series feat. Professor Minna Ruckenstein

Book cover The Feel of Algorithms

Algoritmiske relationer henviser til de processer, hvorigennem algoritmisk kultur opstår ved mennesker, der etablerer og vedligeholder menneske-maskine-forbindelser. Det er ikke nok at spørge, hvad algoritmiske systemer gør ved os. Vi skal også overveje, hvad vi gør ved algoritmer. Denne Talk beskæftiger sig med 'følelsen af algoritmer', der skitserer, hvordan analyse af algoritmisk ”folklore” og relaterede følelsesmæssige reaktioner giver nye perspektiver på algoritmiske relationer. Ved at undersøge den affektive infrastruktur kan vi identificere forskellige former for tilstedeværelse og deltagelse i algoritmisk kultur, lige fra entusiasme og 'mild paranoia' til irritation og frustration.

Minna Ruckenstein er Professor i Emerging Technologies in Society ved Consumer Society Research Centre, University of Helsinki, og leder Datafied Life Collaboratory. Hendes igangværende forskningsprojekter fokuserer på den mønstrede karakter af algoritmisk kultur og brud, reparation og fornyelse af algoritmiske systemer.

CDW Distinguished Speakers Series feat. Ellen Helsper

Inequalities in Digital Well being event poster

Ulighed i adgang til og færdigheder indenfor styring af digitale teknologier er blevet undersøgt og diskuteret i dybden i løbet af de sidste to årtier. Disse uligheder afspejler ofte historiske uligheder mellem lande og mellem mennesker med forskellig socioøkonomisk og sociokulturel baggrund. Denne Talk vil diskutere to emner, der er mindre efterforskede. For det første vil der i modsætning til opsigtsvækkende overskrifter blive anlagt en mere nuanceret tilgang til at se på uligheder i, hvem der drager fordel af og lider socialt og psykologisk under digitaliseringen. For det andet vil vi se på uligheder i deltagelsen i digitale rum og de måder, hvorpå folk oplever disse.

Ellen Helsper er Professor i Digital Inequalities ved Department of Media and Communications på LSE, hvor hun også fungerer som programleder for MSc Media and Communications (Research). Hendes nuværende forskningsinteresser omfatter sammenhængen mellem sociale og digitale uligheder; medieret interpersonel kommunikation deltagende fordybende digitale rum (VR, ER); og kvantitativ og kvalitativ metodologisk udvikling inden for medie- og kommunikationsforskning.

Folkemødet 2022: Klima Jeopardy

Oplev miljøminister Lea Wermelin, klimainvestor Tommy Ahlers, topforsker Katherine Richardson og Ørsted VP Ingrid Reumert - og ikke mindst den altid veloplagte quizvært Lasse Rimmer.

De danske klimaprofiler quizzer om klimadagsordenen og bæredygtig digitalisering.

Klima Jeopardy var arrangeret af ITU-forskerne Brit Ross Winthereik og James Maguire i Danchells Debattelt på Folkemødet fredag d. 17/6 fra 11.30-12.30.

Vil du også spille CDW's Klima Jeopardy? Prøv det selv her!